Në Kosovë sot operojnë 10 (dhjetë) banka komerciale dhe përbëjnë 69.0 përqind të aseteve totale të sektorit financiar. Produktet dhe shërbimet e tyre përfshijnë llogaritë bankare, kreditë, pagesa vendore dhe ndërkombëtare, kartela bankare, garancione bankare, letër kredi, e-banking. Qasja në shërbimet e këtyre bankave mundësohet përmes aktualisht 263 degëve dhe nëndegëve,  540 ATM-ve dhe  9,493 POS dhe 196,656 llogarive e-banking.

Aktiviteti  i tyre dominohet nga kreditë, afati i maturimit të të cilave mund të jetë deri në 15 vjet, varësisht nga lloji i kredisë. Nga totali i kredive, 65.2 përqind janë kredi për ndërmarrjet. Pjesa më e madhe e këtyre kredive absorbohet nga ndërmarrjet e sektorit të tregtisë (51.8 përqind e kredive të ndërmarrjeve), përderisa sektori i industrisë (përfshirë minierat, prodhimtarinë, energjinë dhe ndërtimtarinë) ka 23.0 përqind të gjithsej kredive të ndërmarrjeve. Sektori i bujqësisë aktualisht përbën 4.0 përqind të gjithsej kredive për ndërmarrje. Pjesëmarrja e kredive për ekonomitë familjare është 34.4 përqind të gjithsej kredive.

Struktura e detyrimeve të sektorit bankar dominohet nga depozitat, të cilat përfaqësojnë 80.2 përqind të gjithsej detyrimeve. Depozitat e sektorit bankar kanë shënuar rritje vjetore prej 6.5 përqind, duke arritur vlerën prej 2.7 miliard euro. Depozitat e sektorit bankar në Kosovë përbëhen nga depozitat e ekonomive familjare me një pjesëmarrje prej rreth 74.4 përqind të depozitave të gjithëmbarshme, përderisa depozitat e ndërmarrjeve private përbëjnë 20.1 përqind.

Bankat komerciale në Kosovë kanë strukturë të ndryshme aksionare. Tetë prej tyre janë banka me kapital të huaj dhe dy me kapital vendor.

Numri i të punësuarve në bankat komerciale është rreth 3,337.

Disa nga të dhënat në këtë faqe merren  nga publikimet e rregullta të Bankës Qendrore të Kosovës. Për detaje shih linkun për publikime të BQK-së.

homework help geometry book academic paper writer custom paper punch professional resume service online best hots higher order thinking skills admission papers for sale qld 30 mg baralgifen from canada online chat help homework room essay be pakistani buy pakistani dissertation grades low cholesterol diet for diabetic where to buy voltarol for sale without a prescription research paper on border patrol pay to do my essay uk top essay writing services discussed on tv pshe homework help buy avana with visa online custom research papers on terrorism essay writing help research paper order cheap roxythromycin accounting homework helper online custom graph paper online what is the order of a bibliography scholarship application essays best resume writing services for educators 10 zitromax ithout a prescription phd thesis on strategic management dissertation help books where can i get help on homework how to buy term papers online custom dissertation writing services 4 national peace essay contest winners math homework help algebra connections write a great essay professional resume writing services houston tx calgary resume help business plan order get help writing research paper best term paper writing service mba admission help graduate thesis writing services best write my paper website best write my paper website type a paper online help writing dissertation proposal in philosophy perspectives on arguments 5th edition term papers for sale photo essay website help i need a thesis statement diabetes handouts mother loves to help with homework buy brahmi with mastercard social responsibility term paper websites to help with writing essays how to write a college application essay 12 using order of time in essays how to write my name in graffiti step by step buy paper research online writing company resume for experienced professionals thematic analysis essay cover letter for sales associate with no experience essay writing services review message board quinceanera essay help essay review for mba application for cheap cozaar canada fast no prescription dissertation intorduction college paper ghost writer purchase cytoxan without prescription order resume online gifts case study writing services uk sample cover letter for medical assistant internship year 6 practice sats papers online order resume online kfc canada federal job resume help ap transition words essays genuine custom term paper cheap disney christmas wrapping paper content copywriting services can you take zantac and prilosec cheapest business plan buy custom written papers aag dissertation research grants mike pollack newapaper writer pay to do homework for me help with rutgers essay year 9 chemistry homework help working essay writing service dissertation help companies word bibliography alphabetical order nursing term paper help cv writing service us jobs need help with statistic homework thesis statement for mending wall by robert frost dissertation on the arpanets development scientific research papers online free powerpoint presentation on purchase management owl homework help master thesis in risk management academic writing companies in uk plane shapes homework help pen homework help original essays ready to buy right now custom written writing interview essay pay someone do my essays in montreal space homework help student homework help websites how should i write my personal statement for medical school homework help malcolm x best buy rulide order without a prescription algebra help online a day to remember essay a special day for me dissertation geographique sur l italie live homework help hillsborough essay about national service scheme professional resume writing service california homework helpers for writing english essay writing service dissertation proposal architecture dissertation help service economics barclays online will writing service test papers online cheap paper notebooks obsessive compulsive disorder case study and discussion of treatment custom dissertation writing service paper file divorce papers online free wondersleep order cheapest help with run on sentences nursing essay writer smoking and high blood pressure homework help for water report best cv writing service in dubai 050 resume format for sales representative help writing medical school essay i want to write my boyfriend a love letter buy business plan franchise amazing space homework help admission essay editing service guarantee online help to write an essay custom writing pads australia best buy case study essays rounding decimals homework help cheapest ceclor cd homework help for metric system mathematics homework help online help to write a short essay help writing business plans sample cover letter for medical records technician best cv writing service london club topics for message writing the bluest eye thesis homework help 7-10 ahrq dissertation grant help with college statistics homework phd thesis on rural marketing phd dissertation help my dissertation groningen presentation slides order thesis custom background essay writing help format organizational behavior at disney online professional resume writing services dc world order essay hsc reddit write my paper help with writing an essay for college best resume writing services in the world free help writing an essay essay on anxiety disorder who can i pay to do my history homework what is the order of a annotated bibliography writer's block homework nursing dissertation writing services automotive service technician research paper paper writing techniques i need help writing my autobiography resume objective for mechanic matrix converter and phd thesis best dissertation helper nature is the best teacher essay fiction writing help research essay eating disorders how to write college paper best buy resume app won't uninstall sample resume for sales associate and customer service resume objective for mental health specialist can money buy happiness persuasive essay sites like do my assignment happy endings atwood essay statistics help for dissertation past papers online can do my homework while high buy forzest australia objective in resume for mechanical engineer freelance research writing services how to write an admission essay 7th grade cheap meclizine for sale without a prescription write term paper college paper writer employment global warming eassy buy paper online uk best english essays sites review on essay writers